Ο Δημήτρης Παπαστεργίου για το Panic Button, τα μέτρα εισόδου στα γήπεδα & την κατάργηση πιστοποιητικών

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου για το Panic Button, τα μέτρα εισόδου στα γήπεδα & την κατάργηση πιστοποιητικών

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τον Γιώργο Κακούση και την Άννα Λιβαθυνού, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον απόηχο της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου στάθηκε στη δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. «Τραγικές καταστάσεις και λάθος διαχειρίσεις» χαρακτήρισε τις ενέργειες των αστυνομικών στην εν λόγω υπόθεση. Αναφερόμενος στο Panic Button, τόνισε ότι «βοήθησε περιπτώσεις, αλλά δεν είναι πανάκεια για να αλλάξει η νοοτροπία της κοινωνίας».

Για τις επερχόμενες αλλαγές στα μέτρα εισόδου στα γήπεδα, επισήμανε «ότι απελευθερώνουμε την ελληνική αστυνομία από τα γήπεδα», ενώ συμπλήρωσε «ο κόσμος θέλει ψηφιακές εφαρμογές, αλλά χρειάζεται χρόνος προσαρμογής».

«Με την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες, βάζουμε “φρένο” στην ασυδοσία των μεγάλων πλατφορμών», υποστήριξε για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξαλείψει την ανεξέλεγκτη λειτουργία των Marketplaces.

Δείτε εδώ ολόκληρο το απόσπασμα: