ACTION 24 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

[Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2022]

H SPORT TV-ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Α.Ε. (στο εξής «Η Εταιρεία») αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα και ως πρωταρχικής σημασίας τα ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύουμε την παρούσα Γνωστοποίηση σύμφωνα με το άρθρο 13 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά την παρούσα Γνωστοποίηση και τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω email:

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

SPORT TV-ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Α.Ε.
Έδρα: ΣΚΙΑΘΟΥ 147
Τηλέφωνο: +30 210 7000707
Γ.Ε.ΜΗ.: 009689001000

Στοιχεία Επικοινωνίας Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO)
email: dpo@action24.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 210 7000707

Συλλογή και Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Ο παρακάτω πίνακας εκθέτει τους σκοπούς επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται μέσω της ιστοσελίδας μας, τις κατηγορίες των δεδομένων αυτών, καθώς επίσης και τη νομική βάση της επεξεργασίας τους:

Σκοπός επεξεργασίας των δεδομένωνΠροσωπικά ΔεδομέναΝομική Βάση Επεξεργασίας
Διαχείριση επικοινωνίας με την ΕταιρείαΠροσωπικές πληροφορίες, στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες βιογραφικών σημειωμάτων, πληροφορίες αιτήσεων φοιτητών, πληροφορίες αιτήσεων εκπαιδευτικών επισκέψεων, πληροφορίες λοιπών αιτημάτωνΣυγκατάθεση
Βελτιστοποίηση χρήσης ιστότοπουΠληροφορίες σύνδεσης, δραστηριότητα χρηστών εντός του ιστότοπουΣκοποί εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας

Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για το σκοπό για τον οποίον υποβλήθηκαν όπως αναφέρεται στο εκάστοτε σημείο συλλογής.

Ο σκοπός εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας έγκειται στην αξιολόγηση της παραμονής κάθε χρήστη στον παρόντα ιστότοπο, τη μέτρηση των χτυπημάτων σε κάθε τοποθεσία της και τη λήψη προτάσεων/ παρατηρήσεων από τους χρήστες για τη βελτίωση των online υπηρεσιών μας.

Γνωστοποίηση σε τρίτους

Η Εταιρεία δύναται να γνωστοποιείτα παραπάνω προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες παροχής μηχανογραφικής υποστήριξης και υποστήριξης ιστότοπων, εταιρείες φιλοξενίας ιστότοπων και εταιρείες που παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ζητήματα αξιολόγησης υποψηφίων για πρόσληψη.

Ασφάλεια

Η Εταιρεία συλλέγει, διατηρεί και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα με τρόπο που διασφαλίζει την προστασία τους. Συγκεκριμένα, η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται αποκλειστικά και μόνο από εντεταλμένο για αυτόν το σκοπό προσωπικό ή από προμηθευτές της Εταιρείας που δεσμεύονται έναντι της Εταιρείας με τις ίδιες υποχρεώσεις προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων, ενώ λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία.

Περίοδος Διατήρησης

Τα προσωπικά δεδομένα που υποβάλλετε στον ιστότοπο διατηρούνται μόνο για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή όπως απαιτείται από το νόμο.

Δικαιώματα υποκειμένων

Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα. Τα δικαιώματα αυτά υπόκεινται σε ορισμένες εξαιρέσεις, επιφυλάξεις ή περιορισμούς.

Παρακαλούμε να υποβάλλετε τα αιτήματά σας υπεύθυνα. Η Εταιρεία θα απαντήσουν το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση εντός ενός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος. Εάν η εξέταση του αιτήματός σας πρόκειται να απαιτήσει περισσότερο χρόνο, θα λάβετε σχετική ενημέρωση. Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να επικοινωνείτε στο email: info@action24.gr.

Η Εταιρεία μεριμνά για την απρόσκοπτη άσκηση των παρακάτω δικαιωμάτων σας:

  1. Το δικαίωμα της πληροφόρησης/ ενημέρωσης.
    Έχετε το δικαίωμα να ζητάτε και να λαμβάνετε σαφείς, διαφανείς και εύκολα κατανοητές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.
  2. Το δικαίωμα της πρόσβασης.
    Έχετε το δικαίωμα να αποκτάτε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα δωρεάν, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις, όπου ενδέχεται να υπάρξει εύλογη χρέωση για την κάλυψη των διοικητικών δαπανών της Εταιρείας ή/και του Ομίλου προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά / επανειλημμένα αιτήματα, ή επιπρόσθετα αντίγραφα των ίδιων πληροφοριών.
  3. Το δικαίωμα της διόρθωσης.
    Έχετε το δικαίωμα να ζητάτε τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων εάν είναι ανακριβή ή ελλιπή.
  4. Το δικαίωμα της διαγραφής.
    Έχετε το δικαίωμα να ζητάτε τη διαγραφή ή την αφαίρεση των προσωπικών σας δεδομένων όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς που συλλέχθηκαν ή δεν υπάρχει νόμιμος λόγος για τη συνέχιση της επεξεργασίας τους. Το δικαίωμα της διαγραφής δεν είναι απόλυτο, στο βαθμό που υπάρχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση ή άλλη νόμιμη αιτία για τη διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία ή/και τον Όμιλο.
  5. Το δικαίωμα του περιορισμού της επεξεργασίας.
    Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε ή να καταργήσετε την περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Στις περιπτώσεις που η επεξεργασία έχει περιοριστεί, τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν αποθηκευμένα, χωρίς να υφίστανται περαιτέρω επεξεργασία.
  6. Το δικαίωμα φορητότητας δεδομένων
    Έχετε το δικαίωμα να ζητάτε τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν και τα οποία μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και να διαβιβάσουμε τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
  7. Το δικαίωμα εναντίωσης.
    Έχετε το δικαίωμα να αντιτάσσεστε ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός εάν η Εταιρεία ή/και ο Όμιλος καταδείξουν επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την εν λόγω επεξεργασία.

Δικαιώματα σχετικά με την αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων και κατάρτιση προφίλ.

Η Εταιρεία δεν προβαίνει σε αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ.

Ανάκληση συγκατάθεσης

Σας ενημερώνουμε για την ύπαρξη του δικαιώματός σας να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της, με επικοινωνία στο e-mail: info@action24.gr.

Υποβολή καταγγελίας

Για περαιτέρω πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τα δικαιώματά σας ή για την υποβολή καταγγελίας μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τηλ: +30-210 6475600, ιστοσελίδα www.dpa.gr.

Αλλαγές στην παρούσα Γνωστοποίηση

Στόχος μας είναι να επανεξετάζουμε και να ενημερώνουμε συνεχώς την παρούσα Γνωστοποίηση, προκειμένου να συμμορφωνόμαστε με τις σχετικές νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις, παρέχοντας παράλληλα τη βέλτιστη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Οποιαδήποτε ενημέρωση θα κοινοποιείται μέσω του παρόντος ιστότοπου.

[Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2022]


Ορισμοί

Προσωπικά Δεδομένα:
κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο και του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως, κατ’ ενδεικτική και όχι περιοριστική απαρίθμηση, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, αριθμό ταυτότητας, αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ).

Ειδικές Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων («Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα»):
δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που αποκαλύπτουν τη φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, καθώς και γενετικά δεδομένα, βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αφορούν στην υγεία ή στη σεξουαλική ζωή ή στο γενετήσιο προσανατολισμό του φυσικού προσώπου.

Υποκείμενο των Δεδομένων:
το ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται τα Προσωπικά Δεδομένα ή/και τα Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα.

Επεξεργασία:
κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας:
Για τους σκοπούς της παρούσας πολιτικής, ως Υπεύθυνοι Επεξεργασίας νοούνται οι Εταιρείες του Ομίλου που ξεχωριστά ή από κοινού καθορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Εκτελών την Επεξεργασία:
το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, η δημόσια αρχή, η υπηρεσία ή άλλος φορέας που επεξεργάζεται Προσωπικά Δεδομένα για λογαριασμό του Υπεύθυνου Επεξεργασίας.

Συγκατάθεση:
κάθε ένδειξη βουλήσεως του Υποκειμένου των Δεδομένων, ελεύθερη, συγκεκριμένη, ρητή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το Υποκείμενο των Δεδομένων εκδηλώνει ότι συμφωνεί, με δήλωση ή με σαφή θετική ενέργεια, να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα Προσωπικά Δεδομένα που το αφορούν.

Παραβίαση Προσωπικών Δεδομένων:
η παραβίαση της ασφάλειας που οδηγεί σε τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, άνευ άδειας κοινολόγηση ή πρόσβαση σε Προσωπικά Δεδομένα που διαβιβάστηκαν, αποθηκεύτηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε Επεξεργασία.


Πολιτική Cookies

Η Εταιρεία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της ιδιωτικότητας των επισκεπτών στον ιστότοπό της. Σκοπός της παρούσας πολιτικής είναι η παροχή περισσότερων πληροφοριών αναφορικά με το πώς η εταιρεία χρησιμοποιεί τα Cookies κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας.


Τι είναι τα Cookies

Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και ο ιστότοπος της SPORT TV-ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Α.Ε χρησιμοποιεί cookies με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης χρήσης του ιστοτόπου, καθώς και την εμπειρία περιήγησης. Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων (συμβολοσειρές κειμένου μικρού μεγέθους), τα οποία τοποθετούνται στον υπολογιστή σας ή σε άλλες συσκευές (smartphones, tablets) κατά την περιήγηση σας στον ιστότοπο, με σκοπό κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο, ο τελευταίος να ανακτά τις εν λόγω για εσάς πληροφορίες (όπως π.χ. γλώσσα χρήσης, μέγεθος γραμματοσειράς και άλλες προτιμήσεις απεικόνισης) έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε ξανά αυτές τις πληροφορίες κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπο. Τα cookies είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου μας.

Τα cookies τα οποία ορίζονται από τον κάτοχο του συγκεκριμένου ιστοτόπου (στην προκειμένη περίπτωση SPORT TV-ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ Α.Ε) ονομάζονται “First Party” cookies, ενώ αυτά τα οποία ορίζονται από άλλα μέρη εκτός του κάτοχο του ιστοτόπου ονομάζονται “Third Party” cookies (τρίτων μερών). Τα “Third Party” cookies παρέχουν δυνατότητες ή λειτουργίες τρίτων μερών μέσω του ιστοτόπου (π.χ. μέτρηση επισκεψιμότητας). Τα τρίτα μέρη που θέτουν αυτά τα συγκεκριμένα cookies μπορούν να αναγνωρίσουν τον υπολογιστή σας τόσο κατά την επίσκεψη στον εν λόγω ιστότοπο όσο και κατά την επίσκεψη σε άλλους ιστοτόπους.

Τα cookies μπορεί να είναι είτε μόνιμα είτε να αφορούν σε μια μόνο σύνδεση. Τα μόνιμα cookies αποθηκεύονται από το πρόγραμμα περιήγησης και παραμένουν ενεργά είτε μέχρι την ημερομηνία λήξεως τους, είτε μέχρι να τα διαγράψει ο χρήστης. Αυτά τα οποία αφορούν σε μια μόνο συνεδρία, λήγουν με τη λήξη της σύνδεσης, μόλις απενεργοποιηθεί (κλείσει) το πρόγραμμα περιήγησης.


Τι Είδους Cookies Χρησιμοποιούμε

Απαραίτητα Cookies (Necessary Cookies):
Τα συγκεκριμένα cookies είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστοτόπου μας, και σας επιτρέπουν να μετακινείστε στον ιστότοπο και να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες του. Σε περίπτωση που επιλέξετε να τα απενεργοποιήσετε, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του ιστοτόπου.

Cookies στατιστικών (Statistic cookies):
Τα συγκεκριμένα cookies αυτά συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά της πλοήγησής σας στον ιστότοπό μας, όπως ποιες σελίδες του ιστοτόπου μας γίνονται αντικείμενο συχνών επισκέψεων και αν λαμβάνετε μηνύματα σφάλματος. Μέσω αυτού είμαστε σε θέση να κάνουμε τη δομή, την πλοήγηση και το περιεχόμενο του ιστοτόπου όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς εσάς. Τα στατιστικά δεδομένα που συλλέγονται ενδέχεται να καταγράφουν μία μοναδική ταυτότητα (ID) του χρήστη περιήγησης. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε τα εν λόγω cookies για:

  • Για τη συλλογή στατιστικών δεδομένων χρήσης της ιστοσελίδας
  • Για τη καταμέτρηση του ρυθμού αιτημάτων
  • Για την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με την ιστοσελίδα μας

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε λογισμικό όπως το Google Analytics προκειμένου να αναλύσουμε τη χρήση των σελίδων, τις αλληλεπιδράσεις των σελίδων και τις διαδρομές που ακολουθούνται μέσω των ιστοτόπων μας. Αυτά είναι γνωστά ως «website metrics» ή «analytics». Το Google Analytics είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία ανάλυσης που προσφέρεται από τη Google Inc. (Google). Το Google Analytics χρησιμοποιεί cookies για να αναλύει τη χρήση του ιστοτόπου από τους χρήστες. Η Google χρησιμοποιεί συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία προκειμένου να δώσει στην Εταιρεία μια εικόνα για τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο.

Αν δεν δεχθείτε αυτά τα cookies, δεν θα επηρεαστεί η λειτουργικότητα του ιστοτόπου, ούτε θα περιοριστεί η πρόσβασή σας σε περιεχόμενο του, ωστόσο αυτά μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες που μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε την ιστότοπο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Χρήση των Cookies

Στον παρακάτω πίνακα παρέχουμε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα cookies που εγκαθίστανται στην συσκευή σας κατά την επίσκεψη/πλοήγηση στον ιστότοπο μας και τη χρησιμότητά τους. Επισκεπτόμενοι και χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε και αποδέχεστε στη χρήση/αποθήκευση των cookies στη συσκευή σας, για τους σκοπούς που αναφέρονται στον πιο κάτω πίνακα.

CookieΤύπος CookieΣκοπόςΗμερομηνία Λήξης
ASP.NET_SessionldNecessaryΧρησιμοποιείται για τη διατήρηση των επιλογών σας κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο μας.Όταν διαγράφεται το ιστορικό
_gaStatisticsΚαταγράφει ένα μοναδικό ID που χρησιμοποιείται για τη συλλογή στατιστικών δεδομένων χρήσης της ιστοσελίδας2 χρόνια
_gatStatisticsΧρησιμοποιείται από το Google Analytics για την καταμέτρηση ρυθμού αιτημάτωνΛήγει με την έξοδο από το πρόγραμμα περιήγησης
_gidStatisticsΣυλλογή πληροφοριών με ένα μοναδικό ID σχετικά με την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με την ιστοσελίδα μαςΛήγει με την έξοδο από το πρόγραμμα περιήγησης
collectgoogle-analytics.com – Στοχευμένης ΔιαφήμισηςΧρησιμοποιείται από το Google Analytics για την αποστολή δεδομένων συσκευών και συμπεριφοράς. Αποτυπώνει τις ενέργειες του επισκέπτη σε όλες τις συσκευές και τα κανάλια marketingΛήγει με την έξοδο από το πρόγραμμα περιήγησης

Απενεργοποίηση των Cookies

Έχετε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τα cookies αλλάζοντας τις σχετικές ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής που χρησιμοποιείτε. Ωστόσο, ο ιστότοπος ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά εάν όλα τα cookies είναι απενεργοποιημένα.

Επιλέξτε το τύπο του προγράμματος περιήγησης που διαθέτετε και κάντε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο για να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης και διαγραφής των cookies:

Για άλλα προγράμματα περιήγησης τα οποία δεν αναφέρονται εδώ, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τον πάροχο του συγκεκριμένου προγράμματος ή εναλλακτικά αναζητήστε μία λειτουργία “βοήθειας” στο πρόγραμμα περιήγησης.

Πληροφορίες Σχετικά με τα Cookies

Σε περίπτωση που επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies, τον τρόπο χρήσης αυτών καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζονται στην χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.aboutcookies.org.

Άλλες Πληροφορίες που Συλλέγουμε

H διεύθυνση IP (IP address – Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση σε ένα δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιεί το Internet Protocol Standard. Η διεύθυνση IP είναι, δηλαδή, ένας αριθμός που αποδίδεται στην συσκευή σας (ηλεκτρονικό υπολογιστή, tablet, smartphone) κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο προκειμένου να επικοινωνείτε με άλλες συσκευές. Επίσης η διεύθυνση IP μπορεί να αναγνωρίσει και τον πάροχο της σύνδεσης σας στο διαδίκτυο.

Κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπο μας καταγράφεται η διεύθυνση IP για λόγους ασφαλείας του ιστοτόπου και την αποτροπή κακόβουλων ενεργειών. Επίσης οι διευθύνσεις IP μπορούν να χρησιμοποιηθούν συγκεντρωτικά για ανάλυση της απόδοσης του ιστοτόπου και τη βελτιστοποίησή του προσφέροντας μίας πιο εύχρηστη και λειτουργική εμπειρία σε εσάς. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του ιστοτόπου και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν.